Team 

BioGntx: ervaringsdeskundigen, wetenschappers en artsen

Stichting BioGntx (spreek uit als: ‘biogenetics’), Foundation for Biogenetics Research, is zomer 2020 opgericht, met als doel om de wisselwerking tussen het menselijk DNA en werkzame plantaardige stoffen te onderzoeken. Daarbij zijn we gericht op partnerships en samenwerking met alle betrokkenen. Het Stichtingsbestuur bestaat uit experts die gedreven zijn om de kennis over genetica en botanicals verder uit te bouwen. Professionals, die leidend en gidsend zijn voor ons verdere team.

De Stichting is opgezet door Carolina Lammechien Jonkman (tijdelijk voorzitter) en Jorik Daniël Beukeveld (secretaris en penningmeester). Prof vd Spek (Pathologie & Klinische Bio-informatica, Rotterdam) is als wetenschappelijk adviseur betrokken. Rinus Beintema was een van de initiatiefnemers van de Stichting. Er is fundamenteel en epidemiologisch onderzoek in voorbereiding, waarbij Stichting SuverNuver en rol zal kunnen gaan spelen voor contact in de onderzoekspopulatie.

Samenwerking Vereniging BioRf 

BioGntx werkt nauw samen met Vereniging BioRf (de Biogenetic Research Foundation). Terwijl stichting BioGntx het onderzoek coördineert en uitvoert, steunt BioRf de wetenschappelijke verantwoording van de onderzoeksprojecten van BioGntx en financiert deze ook grotendeels. Het is een internationaal platform van artsen, wetenschappers en andere stakeholders die zich inzetten voor het professioneel uitvoeren, beoordelen of publiceren van onderzoek met botanicals. Zo bundelt BioRf medisch wetenschappelijke kennis en kunde. Ze houdt zich tevens bezig met fondsenwerving.