Foundation for Biogenetics Research 

BioGntx


Wij onderzoeken de werking van krachtige plantaardige grondstoffen, voor zorg en welzijn van de patiënt.

Wij verbinden genetica
met botanics

We zijn ervan overtuigd dat de traditionele bezwaren rond de inzet van farmacogenomics bij plantaardige werkzame stoffen van tafel kunnen.
Dat vergt open en transparante samenwerking met overheden, patiëntenorganisaties en onderzoekers.

Missie

Onze missie is, de effectiviteit en veiligheid van veelbelovende maar (deels) nog omstreden farmaceutische stoffen van plantaardige oorsprong wetenschappelijk te onderzoeken.

Recent zijn er genetische analysemethoden beschikbaar gekomen waarmee dit kan. Wij willen die innovatieve aanpak in de praktijk brengen, verfijnen en efficiënt toepassen op economisch en maatschappelijk gezien aantrekkelijke preparaten.Op deze manier kunnen we via genetische studies de langverwachte ‘Evidence voor effectivity’ voor botanicals bouwen, en benutten voor de zorg.

Aanpak

Farmacogenomics zoomt in op de relaties tussen de genetische eigenschappen van een persoon en de wijze waarop diens lichaam op geneesmiddelen reageert. Met de recente aandacht voor ‘personalized medicine’, heeft deze tak van medische wetenschap een grote vlucht genomen. De toepassing van dit type onderzoek bij botanisch-farmaceutische stoffen is echter nog nauwelijks van de grond gekomen, en dat is waar Stichting BioGntx nu op gaat focussen.

Wetenschappelijke verantwoording

De Stichting meent dat de stand van wetenschap nu zo ver is dat een impuls aan het klinisch onderzoek met botanicals kansrijk is. Alles is beschikbaar: de genetische analyse-mogelijkheden, een grote onderzoekspopulatie, funding en niet te vergeten gestandaardiseerde actieve componenten uit cannabis en andere botanicals. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de traditionele bezwaren rond de inzet van farmacogenomics bij psychotrope stoffen kunnen worden weggenomen door open en transparante samenwerking met overheden, patiëntenorganisaties en onderzoekers. Dat gaat Stichting BioGntx, in samenwerking met Vereniging BioRf oppakken.

Via Vereniging BioRf zal een pool van artsen en onderzoekers zich gaan bezighouden met het vormgeven van de onderzoekstrajecten, medisch advies en publicaties. Ook zal BioRf de Stichting BioGntx steunen door fondsenwerving. Meer informatie over BioRf volgt binnenkort op haar website.

Suggesties voor onderzoek?

Op zoek naar financiering?

Heeft u suggesties voor biogenetisch onderzoek met botanicals, waaronder ook psychotrope stoffen?

Of heeft u wensen of juist mogelijkheden voor financiering daarvan?
Meldt u dan bij ons, en we kijken of we vraag en aanbod aan elkaar kunnen koppelen! 
 

Plantaardige grondstoffen

We werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige stoffen uit eigen teelt. Gevalideerd en gestandaardiseerd, zonder compromis.

Professionele onderzoekers

We werken samen met erkende experts in wetenschappelijk onderzoek, die de beste apparatuur tot hun beschikking hebben.

Zorg en welzijn

Ons vertrekpunt is het welzijn en de goede zorg voor de patiënt. Vooral als die in de reguliere zorg niet afdoende geholpen kan worden.

 

Vereniging BioRf,
Supporter van Stichting BioGntx 

 


Stichting BioGntx heeft een nauwe samenwerking met het Biogenetics Research Fund,
Vereniging BioRf. Vanuit die vereniging ziet een team van artsen en onderzoekers toe op het vormgeven van onze onderzoekstrajecten, en staan ze ons terzijde met medisch advies en het realiseren van wetenschappelijke publicaties. Ook steunt BioRf de Stichting door fondsenwerving.

Meer informatie over BioRf volgt binnenkort op haar website.

 

Q&A

Is genetisch onderzoek mogelijk bij botanicals?

We kunnen ons voorstellen dat het samenbrengen van deze twee werelden vragen oproept. Innovatief genetisch onderzoek & psychotrope botanicals – kan dat dan? Absoluut! Er zijn al genexpressie patronen gevonden die door deze stoffen beïnvloedt worden én samenhangen met ziektebeelden. Wetenschappelijk gezien is het daarom een geweldige uitdaging om dit verder te ontrafelen. 

wie zit er achter dit project?

Stichting BioGntx is opgezet door bestuurders Carola en Jorik. Prof vd Spek (bioinformatica, Rotterdam) is als adviseur betrokken.
De stichting heeft samenwerkingsverbanden voor leveranciers voor genetische analyses en Stichting SuverNuver voor contact in de onderzoekspopulatie.

Wat is de band met Vereniging BioRf?

BioGntx werkt nauw samen met Vereniging BioRf (de Biogenetic Research Foundation). Terwijl Stichting BioGntx het onderzoek coördineert en uitvoert, steunt BioRf de wetenschappelijke verantwoording van de onderzoeksprojecten van BioGntx en financiert deze ook grotendeels. Het is een internationaal platform van artsen, wetenschappers en andere stakeholders die zich inzetten voor het professioneel uitvoeren, beoordelen of publiceren van onderzoek met botanicals. Zo bundelt BioRf medisch wetenschappelijke kennis en kunde. Ze houdt zich tevens bezig met fondsenwerving.

heeft u nog meer vragen?

Neem contact met ons op! Er is hier genoeg ruimte voor meer vragen en antwoorden.

Contact


Telefoon

010 8081205

E-mail contact@biogntx.org

Adres
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Vragen?